Yumurtalık Belediyesi’nde 10 Yıl Sonra Tam Maaş Sevinci

Yumurtalık Belediyesi’nde 10 Yıl Sonra Tam Maaş Sevinci

Yumurtalık Belediyesi’ni 205 milyon lira borçla devralan CHP’li Başkan Erdinç Altıok, 10 yıldır tam maaş alamayan emekçilerin maaşlarını eksiksiz şekilde yatırdı. Geriye dönük olarak da ödemeler yaptıklarını kaydeden Başkan Altıok, “Emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz ve gününde ödemeye devam edeceğiz” dedi.

(ADANA) - Yumurtalık Belediyesi’ni 205 milyon lira borçla devralan CHP’li Başkan Erdinç Altıok, 10 yıldır tam maaş alamayan emekçilerin maaşlarını eksiksiz şekilde yatırdı. Geriye dönük olarak da ödemeler yaptıklarını kaydeden Başkan Altıok, “Emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz ve gününde ödemeye devam edeceğiz” dedi.

Aylık ortalama geliri 5 milyon TL olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz şekilde yatırdı. Belediyenin 90 milyon TL çeşitli firmalara borcu olduğunu, 24 milyon TL işçi-memurların eski alacaklarının, 91 milyon TL de memur, SGK, stopaj ve vergi ödemeleri olmak üzere toplam 205 milyon lira borcu bulunduğunu kaydeden Başkan Altıok, işçi ve memura toplamda 25 milyon TL’lik ödeme yaptı.

Ödemelerin yaklaşık 7 milyon TL’sinin işçi ve memurların eski alacaklarına istinaden yapıldığını hatırlatan Başkan Altıok, şunları söyledi:

“Geriye dönük olarak da ödemeler yapıyoruz”

“Yumurtalık Belediyesi işçileri 10 yıldır tam maaş alamıyordu. Aylık geliri 5 milyon olan belediyeyi toplam 205 milyon lira borçla devraldık. Hiçbir bahaneye yer vermeden odağımıza önce işçiyi ve emekçiyi aldık. Üç buçuk aydan bu yana işçimizin emekçimizin maaşını eksiksiz ödüyoruz. Geriye dönük olarak da ödemeler yapıyoruz. Çalışanlarımıza toplam 25 milyon lira ödeme yaptık. Çalışma arkadaşlarımız 10 yıldır hep eksik maaş aldıkları için aylık net maaşlarını dahi bilmiyorlardı. Şimdi her şey şeffaflaştı. Emeğin en yüce değer olduğunu göz önüne alarak, emekçilerimizin alın teri kurumadan alacaklarını eksiksiz ve gününde ödemeye devam edeceğiz.”

Emekçilerden teşekkür

Uzun yıllardan sonra alın terlerinin karşılığını aldıkları için mutluluklarını paylaşan emekçilerden bazıları, şu açıklamayı yaptı:

“10 yıldır hiçbir bayramda para görmedik, doğru düzgün maaş görmedik. Evimize yiyecek içecek alamadık, markete gidemedik. Biz para istediğimiz zaman bize "yok" diyorlar, kendilerine kapıların hepsi açık... Üç tane çocuğum var, 10 yıldır doğru düzgün hayat yaşamadık. Hep zor durumda yaşadık. Şimdi işçinin güzü gülüyor, ailelerin yüzü gülüyor. Bu insanlar severek çalışıyor artık. Teşekkür ediyorum, tırnağına taş değmesin.”

Anka Haber Ajansı